BAHAN2NYA
- 200 GM TEPUNG KEK / TEPUNG GANDUM DIAYAK
- 180 GM GULA KASTOR
- 110 ML MINYAK MASAK
- 100 ML SUSU SEGAR
- 30 GM SERBUK KOKO
- 1½ SUDU KECIL COKLAT PASTE/EMULCO (YG NI PUTRI ADD IN)
- 20 GM OVALETTE- 6 BIJI TELUR GRED A
- 1 SUDU KECIL BAKING POWDER DIAYAK
- 1 SUDU KECIL ESEN VANILLA
*** PUTRI GUNA LOYANG 8" UNTUK SETENGAH
ADUNAN DARI ADUNAN YG TERDAPAT DIATAS. KALAU GUNA 7" LAGI TINGGI DAPAT
SO TERPULANG PADA U GUYS LAA. SATU LAGI PUTRI GUNAKAN SELF RISING FLOUR
SO TAK PERLU LETAK BAKING POWDER PLS TAKE NOTE YERR. ***
Pesanan penting dari Puteri
Kek ni simple jerr cuma kek span coklat
tapi dihiaskan dengan penuh coklat dan mousse. Mmg gabungan terbaik laa u
aolls must try. Dari adunan asal putri buat setengah adunan jerr.
Buatnya sampai 3 ketul sbb i know my gerl yg irah tu mmg peminat kek
coklat. Tengok2 lepas masak belom simbah coklat 1 loyang dah kena
ngap...licin. Then loyang kedua just siram ganache...fuhh sekelip mata
licim juga. My gerl cakap sedapnya sampai dia makan berketul2 hahaha.
Satu lagi loyang mmg KHAS nak deco lebih sikit...tu yg bubuh ganache dan
coklat mousse...makkk oiiii terlebih sudah macam2 rasa dalam mulut
ni....cam ais krim pun ada isshh pokoknya kalau dah makan mmg no sharing
no caring ok muahahaha. Dalam apa jua kombinasi yg ingin kita cuba
terutamanya dalam gabungan coklat mmg tak bole nak di sangkal lagi
kelazatanya
No comments:
Post a Comment